Sorry, deze aanbieding is verlopen

 • Vlucht inclusief
 • Accommodatie inclusief
 • Inclusief shuttle

Dubbele stedentrip New York en Chicago

 • Stedentrip
 • Verenigde Staten
Vanaf € 1.339,00
 • per persoon vanaf
 • gebaseerd op 2 personen
Misschien vind je dit ook leuk?
Dit was de aanbieding

Ontdek The Big Apple én The Windy City incl. 6 of 8 nachten in 2 verschillende hotels, heenvlucht, binnenlandse vlucht en terugvlucht

Na een vlucht van minimaal acht uur in westelijke richting is het eigenlijk een beetje zonde als je maar één Amerikaanse metropool bezoekt. Toch? Daar hebben wij een oplossing voor! Tijdens deze dubbele stedentrip bezoek je namelijk eerst New York, de stad van Lady Liberty, hipper dan hippe wijken en het schitterende Central Park. Na 3 óf 5 nachtjes in The City That Never Sleeps (jij mag kiezen!) vlieg je per binnenlandse vlucht naar de stad van Al Capone en heerlijke jazzmuziek: Chicago! Zo wandel je dus het ene moment over de Brooklyn Bridge en maak je enkele dagen later een foto van je spiegelbeeld bij Cloud Gate (oftewel 'The Bean'). Met wie ga jij twee parels van wereldsteden ontdekken?

Deze aanbieding is inclusief:
 • 3 of 5 nachten in The Paper Factory Hotel in New York
 • 3 nachten in The Inn of Chicago in Chicago
 • Heenvlucht Amsterdam - New York (JFK International Airport)
 • Binnenlandse vlucht New York (LaGuardia Airport) - Chicago (O'Hare International Airport)
 • Terugvlucht Chicago (O'Hare International Airport) - Amsterdam
Optioneel bij te boeken
 • 360 Chicago + TILT Experience
The Big Apple en The Windy City

Twee steden, twee bijnamen. Maar waar komen die eigenlijk vandaan?

In Edward S. Martin's boek 'The Wayfarer of New York' uit 1909 werd de stad voor het eerst The Big Apple genoemd, met de achterliggende gedachte dat andere steden New York hebzuchtig vonden. "Kansas is apt to see in New York a greedy city... It inclines to think that the big apple gets a disproportionate share of the national sap." De term werd later regelmatig gebruikt door John J. Fitz Gerald, een journalist van de New York Morning Telegraph (die schreef over paardenraces in de stad). Zijn verwijzingen naar New York als 'The Big Apple' in de jaren '20 gaven de bijnaam uiteindelijk wereldwijde bekendheid.

De bijnaam van Chicago, 'The Windy City' suggereert dat het in de stad continu waait. Door de ligging van de stad aan de oever van Lake Michigan is dit vaak ook wel het geval, maar de bijnaam van Chicago heeft hier eigenlijk niets mee te maken. In 1893 was er een strijd gaande tussen New York en Chicago over welke stad de World's Columbian Exposition mocht organiseren. Charles A. Dana, een journalist van de New York Sun, stak zijn mening over (lokale politici in) Chicago niet onder stoelen of banken. Hij schreef: "Don’t pay any attention to the nonsensical claims of that windy city. Its people could not build a World’s Fair even if they won it."

Reisschema

Dag 1 - 3: Op de fiets door New York

"Concrete jungle where dreams are made of..." zong Alicia Keys over New York. Terecht, want in deze wereldstad lijkt álles te kunnen. Je gaat de stad ontdekken vanuit Long Island City in de borough Queens, een hippe wijk die nog volop in opkomst is. Wat ga je allemaal doen in New Yor... Lees meer

Paper Factory Hotel

Dag 4 - 7: Met 'The Loop' door Chicago

Goedemorgen! Op dag 4 staat je vlucht naar Chicago op het programma, de stad van 'The Bulls' en deep dis pizza. Ook in deze metropool is ontzettend veel te beleven! Een van de dingen die je het meest zal verrassen, is dat je in Chicago meerdere stranden kunt vinden. De stad ligt aan de... Lees meer

Inn of Chicago
Optionele activiteit: 360 Chicago + TILT Experience!

Komt het woord 'hoogtevrees' niet in jouw woordenboek voor? Of wordt het tijd dat je die angst juist overwint? Neem dan de lift naar boven in het iconische John Hanock Building, waar je geniet van schitterende uitzichten over Chicago en Lake Michigan. Echte waaghalzen nemen plaats in de glazen box van de TILT Experience. De box kantelt een stukje boven The Magnificent Mile, waardoor je recht naar beneden kijkt. Spannend!

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Maaltijden
 • Transfers van en naar de vliegvelden
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen gelden. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. TravelBird B.V. is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. TravelBird B.V. beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 vindt u onder Bijlage I Deel A.

Prijswijzigingen

Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces

Bezetting

Maximaal 2 personen per kamer

Eenpersoonstoeslag

100% op de hotelprijs

Kinderkorting

N.v.t.

Toegankelijkheid

Deze reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Paspoort

Je paspoort dient gedurende de gehele reis in de Verenigde Staten geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Let op: Indien je de Sudanese, Somalische, Iraanse, Jemenitische, Syrische of Libische nationaliteit hebt, wordt aangeraden voor het boeken bij het Ministerie van Buitenlandse zaken te checken of je de Verenigde Staten in mag reizen.

Visum

Wanneer je met een Nederlands paspoort naar de Verenigde Staten reist, is een visum vereist. Voor de Verenigde Staten is een ESTA (elektronisch visum) vereist. Deze is aan te vragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Je dient de ESTA ruim voor vertrek aan te vragen. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Vluchttijden

Let op: Vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet om de actuele vluchttijden voor vertrek te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of het vliegveld om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisbescheiden uiterlijk 5 dagen voor vertrek

Locatie

In hartje Long Island City, tussen het kunstige Kaufman Arts District en het trendy Astoria én op 4 km van het bruisende centrum Manhattan vind je het Paper Factory Hotel. Vanaf de luchthaven New York (JFK) bedraagt de afstand 22 km.

The Inn of Chicago is gelegen op slechts 100 meter afstand van de Magnificent Mile en op 1,4 km afstand van Navy Pier. Het vliegveld O'Hare ligt op 27,7 km afstand.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter