Sorry, deze aanbieding is verlopen

 • Vlucht inclusief
 • Accommodatie inclusief

Het noorderlicht op unieke wijze!

 • Ervaring
 • Tromsø
Vanaf € 1.169,00
 • per persoon vanaf
 • gebaseerd op 2 personen
Misschien vind je dit ook leuk?
Dit was de aanbieding

Bewonder het bijzondere natuurverschijnsel in Noorwegen incl. 3 nachten in Thon Hotel Polar in Tromsø, dagelijks ontbijt, Aurora vlucht naar het noorderlicht, avondsafari met bezoek aan husky's en retourvlucht

Is het jouw droom om het noorderlicht te zien? Aarzel dan niet langer en zorg dat je het magische verschijnsel op geheel unieke wijze bewondert! Tijdens deze winterse minivakantie in het hoge noorden aanschouw je het noorderlicht namelijk op grote hoogte tijdens een speciale Aurora vlucht, die je (tot boven de eventuele wolken) langs het dansende groene licht voert. De avond erna verken je winterwonderland nog een keer. Je wordt welkom geheten door knuffelige husky's én nuttigt warme bacalao (een Noorse specialiteit met witvis) in een typisch arctische 'lavvu'. Kortom: een winters sprookje dat je niet wilt missen!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 3 nachten in Thon Hotel Polar in Tromsø
 • Dagelijks Scandinavisch ontbijt
 • Aurora vlucht (duur: 60 minuten) naar het noorderlicht incl. 35cl. champagne p.p. op dag 2
 • Safari in de avonduren (op zoek naar het noorderlicht) met bezoek aan husky's incl. diner in een 'lavvu' op dag 3
 • Gebruik van wifi
 • Retourvlucht Amsterdam/Brussel Zaventem/Düsseldorf - Tromsø
Optioneel bij te boeken
 • Tochtje met een rendierslee (3 uur)
 • Op pad met een sneeuwscooter (7 uur)
'Aurora Borealis'

Dat het noorderlicht ('Aurora Borealis') een van de mooiste natuurverschijnselen is, hoeven wij je natuurlijk niet meer te vertellen! Maar wat is het nu eigenlijk en hoe wordt het veroorzaakt?

Onze zon slingert continu elektrisch geladen deeltjes de ruimte in, met een snelheid van 250 tot 2500 km per seconde. Een klein gedeelte van deze deeltjes zal (na een reis van ruim 150 miljoen kilometer!) de aarde bereiken. Zodra de deeltjes in onze atmosfeer in aanraking komen met stikstof- en zuurstofmoleculen, ontstaan er lichtdeeltjes. Als er genoeg botsingen zijn, kunnen wij het licht met het blote oog waarnemen. De geladen deeltjes die onze atmosfeer bereiken, worden opgevangen door de magnetische veldlijnen rond de aarde. Deze veldlijnen leiden de deeltjes naar beide poolstreken, waar ze hun oorsprong vinden. Ook op de zuidpool kun je het verschijnsel dus waarnemen - dat wordt het zuiderlicht (of 'Aurora Australis') genoemd. Dit licht is voor ons echter moeilijker waar te nemen, omdat het met name op Antarctica te zien is. Soms is het zuiderlicht vanuit Nieuw-Zeeland, Australië of Patagonië waar te nemen, maar het noorderlicht bewonderen is voor ons een stuk eenvoudiger!

Reisschema

Dag 1: Velkommen til Tromsø...

...een kleine maar bijzondere stad in het noorden van Noorwegen. Wat maakt Tromsø bijzonder? Het wordt vaak 'the gateway to the arctic' genoemd, omdat hiervandaan de meeste expedities en excursies naar het arctische gebied starten. Bovendien vind je in Tromsø de meest noordelijke unive... Lees meer

Thon Hotel Polar

Dag 2: Vlieg naar het noorderlicht!

Goedemorgen! Lekker geslapen? Na een stevig Scandinavisch ontbijt is het tijd om te stad in te gaan. Tromsø is niet groot, maar er is genoeg te beleven! Bezoek bijvoorbeeld het (bij de universiteit horende) Polar Museum, waar je leert hoe mensen in het gebied vroeger leefden. Zin in een stevig... Lees meer

Thon Hotel Polar

Dag 3: Knuffelen met husky's

Overdag heb je alle tijd om een mooie wandeling te maken, een optionele excursie te doen (wat dacht je van een tochtje met en rendierslee of een paar uur scheuren op een sneeuwscooter?) of nog een keertje Tromsø in te gaan voor een geweldige lunch.

's Avonds staat de tweede excurs... Lees meer

Thon Hotel Polar

Dag 4: Weer naar huis

Helaas komt er vandaag weer een eind aan de onvergetelijke ervaringen in Noorwegen! Na het ontbijt (en misschien nog een paar uurtjes in de stad) is het tijd om naar het vliegveld te gaan en huiswaarts te reizen. Gelukkig heb je de fantastische herinneringen en sprookjesachtige foto's nog!... Lees meer

Optionele excursies

Maak je trip naar Noorwegen nóg specialer met één of twee optionele excursies!

 • Vind jij rendieren ook zo leuk en zou je graag meer willen leren over de Sami (de oorspronkelijke bewoners van Noord-Scandinavië)? Boek dan de tour met een rendierslee door de prachtige natuur (duur: 3 uur)! Tijdens deze unieke ervaring glijden de toendralandschappen aan je voorbij, terwijl de gids je vertelt over hoe de Sami hier door de eeuwen heen geleefd hebben. Ook ontmoet je een rendierherder en luister je naar verhalen en liedjes van de Sami. Lunch wordt geserveerd in een traditionele lavvu (vegetarische optie beschikbaar op aanvraag). Je wordt om 10:45 verwacht bij het Radisson Hotel. Inclusief zijn tevens vervoer naar de plek van vertrek en warme kleding.
 • Het schitterende witte landschap vraagt erom ontdekt te worden per sneeuwscooter! Boek de optionele excursie en zie het gebied op wederom unieke wijze... Om 09:00 uur 's ochtends vertrek je per bus of minivan naar Camp Tamok, waar je warme kleding en schoenen krijgt en een demonstratie over hoe de sneeuwscooters werken (je hoeft geen ervaring te hebben om deze tour te doen!). Daarna ga je per tweetal op een sneeuwscooter zitten en begint de tocht. Je stijgt van 250 naar 900 meter hoogte. Tijdens de klim is gepaste snelheid het devies, maar aan de top vind je een geheel bevroren meertje waar je even kunt testen hoe hard zo'n sneeuwscooter eigenlijk gaat... Als het weer het toelaat, kun je hier allicht ook even ijsvissen. Aan het eind van de excursie krijg je een warme maaltijd (vegetarisch op aanvraag) en koffie, terwijl je in een lavvu rond het kampvuur zit. Je wordt om 09;00 uur 's morgens opgehaald bij Scandic Ishavshotel in de haven van Tromsø en hier aan het eind van de dag (rond 17:00 uur) ook weer teruggebracht.
calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Transfers vliegveld - hotel - vliegveld
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 waarop alle EU-rechten voor pakketreizen gelden. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. TravelBird B.V. is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden. TravelBird B.V. beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren in geval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 vindt u onder Bijlage I Deel A.

Prijswijzigingen

Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces

Bezetting

Maximaal 2 personen per kamer

Eenpersoonstoeslag

100% op de hotelprijs

Kinderkorting

N.v.t., deze reis is alleen te boeken voor personen vanaf 18 jaar

Toegankelijkheid

Deze reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Wifi

Beschikbaar in het hotel

Valuta

In Noorwegen wordt betaald met de Noorse Kroon, 1 euro is ongeveer 10 NOK

Vluchttijden

Let op: Vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden door de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet om de actuele vluchttijden voor vertrek te bekijken op de website van de luchtvaartmaatschappij of het vliegveld om teleurstellingen of onverwachte situaties te voorkomen

Reisdocumenten

Je ontvangt de reisbescheiden uiterlijk 5 dagen voor vertrek

Locatie

Het modern ingerichte Thon Hotel Polar ligt in het centrum van Tromsø. Vanaf het vliegveld van Tromsø bedraagt de afstand naar het hotel ca. 4,5 km.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter