None

Ontdek Istanbul, de 'culturele hoofdstad' van 2010! Voor cultuurliefhebbers staat Istanbul vol met oude en bekende bezienswaardigheden, maar ook wie graag winkelt komt ogen tekort. Het bruisende nachtleven met trendy restaurants en hippe clubs mag je eveneens niet overslaan. Nu slechts vanaf € 199,- p.p.

De 'culturele hoofdstad' van 2010

De Europese Unie heeft Istanbul niet voor niets uitgeroepen tot de 'culturele hoofdstad' van 2010: de stad heeft een uniek karakter als smeltkroes van verschillende beschavingen en kan terugkijken op een bijzonder rijke geschiedenis. Zoals je wellicht al weet is Istanbul de enige stad ter wereld die op 2 continenten ligt, gescheiden door de Bosporus. De stad kent maar liefst 17 miljoen inwoners en is net zo groot als de provincie Utrecht. Istanbul toont haar vele gezichten en heeft voor een ieder meer dan genoeg te bieden!

Maak in 4 dagen kennis met deze mooie Turkse stad. Je bezoekt de prachtige bezienswaardigheden die Istanbul rijk is en je maakt de magische sfeer van de stad en de contrasten tussen het oude en het hedendaagse karakter van op de eerste rij mee. Wij bieden de mogelijkheid om een volledig excursiepakket te boeken, waarvan je het dagprogramma hieronder vindt.

Inclusief
- Retourvlucht naar Istanbul vanaf Amsterdam
- Vervoer tijdens de rondreis
- Comfortabele bus met airco
- Professionele Nederlandssprekende gids
- 3 overnachtingen
- Ontbijtbuffet

Jouw hotelverblijf:
Wanneer je deze reis boekt verblijf je in een 3-sterrenhotel op indeling: op de luchthaven van aankomst krijg je te horen in welk hotel je zal verblijven. Zelfs de transfer is bij deze reis inbegrepen en je wordt dus per bus naar het hotel gebracht. Er is mogelijkheid om tegen een meerprijs een upgrade te boeken naar een 4-sterrenhotel.

Programma

Indien je het excursiepakket bijboekt, ziet het programma er als volgt uit:

Dag 1
Vandaag vertrek je naar Istanbul met Transavia of Corendon. Je vliegt naar de luchthaven Sabiha Gokcen, waar de reisleiding van Corendon je welkom heet en je naar het hotel brengt.

Dag 2
Na een heerlijke nachtrust en het ontbijt begint je ontdekkingstocht van Istanbul. Je begint de dag met een bezoek aan het Hippodroomplein. Het Hippodroom, een stadion uit de Romeinse tijd waar wagenrennen gehouden werden, werd gebouwd tussen 203 en 330 en was het centrum van het oude Constantinopel. Vanaf het Hippodroom wandel je naar de Sultan Ahmet-moskee, beter bekend als de Blauwe Moskee. Deze moskee heeft niet minder dan zes minaretten, maar het hele gebouw is een van de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur. Na een heerlijke lunch vervolgen we onze weg naar het Topkapi-Paleis. De laatste halte van deze indrukwekkende eerste dag is de Grand Bazaar met haar ruim 2000 kraampjes. Je zult hier zeker een souvenir voor thuis vinden! Na deze dag vol indrukken word je teruggebracht naar het hotel. Het diner en de invulling van je avond is ter vrije besteding.

Dag 3
Na het ontbijt staat een bezoek aan de Hagia Sophia op het programma. De Hagia Sophia is van oorsprong de hoofdkerk van het Byzantijnse rijk. Je zult je ogen uitkijken in dit imposante bouwwerk en verrast worden tussen de aanwezigheid van zowel islamitische als christelijke elementen.

Istanbul wordt door de Bosporus opgesplitst in het Aziatische en het Europese deel. Tijdens een aangename boottocht over de Bosporus zul je beide kanten vanaf het water kunnen bekijken. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf het water.

Na een welverdiende lunch ga je naar het Taksimplein. Veel grote en bekende straten met winkels, restaurants, hotels, cafés, disco's, bioscopen etc. komen uit op het Taksimplein. Eén van die bekende straten is Istiklal Caddesi. Het plein wordt ook wel het hart van modern Istanbul genoemd. Na een interessant bezoek aan een bekende tapijtenweverij breng je een bezoek aan de Egyptische Bazaar, oftewel de kruidenbazaar waar de vele uitgestalde kruiden een fotogeniek geheel vormen en een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan jouw keukenkruiden. Het diner en de invulling van je avond is ter vrije besteding.

Dag 4
Vandaag breng je een bezoekje aan Pierlloti, de eerste plek van Istanbul waar mensen samen konden komen. Dit ligt net iets buiten de stadsmuren aan de Gouden Hoorn. Je hebt vanaf deze plek een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn en Istanbul. Je vervolgt de weg naar een van de bekendste en oudste badhuizen van Turkije. Hier kun je ervaren hoe heerlijk het Turkse bad is, je wordt gescrubd en ondergaat een heerlijke zeepmassage. Istanbul kent vele populaire wijken waaronder Ortakoy, een voormalige kunstenaarswijk. Je kunt de moskee bezoeken of heerlijk rondwandelen.

De lunch is vandaag niet inbegrepen en wij raden je graag aan om lekker te gaan lunchen in een van de vele eetgelegenheden en te genieten van de kunsten van de chefkoks.

In en rondom Istanbul bevinden zich vele leerbewerkingbedrijven. Wij nemen je graag mee naar een daarvan en laten je zien wat voor prachtige producten van leer gemaakt worden.

Na de vele indrukken in het Europese gedeelte van Istanbul laten wij je ook nog een stukje Azië zien. De Bagdad Cadessi is de bekendste en populairste winkelstraat aan de Aziatische kant voor de rich and famous. Je kunt hier heerlijk flaneren, inkopen doen of het hele gebeuren vanaf een terras bekijken. Na wederom een heerlijke dag is het tijd om afscheid te nemen van de stad en brengen wij je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam met Transavia of Corendon.

Excursiepakket (optioneel)
Wanneer je het excursiepakket niet wenst af te nemen, kun je de dagen in Turkije zelf invullen. Je gaat dan niet mee naar de bezienswaardigheden die in groepsverband bezocht worden. De bezienswaardigheden kunnen natuurlijk (individueel) volgens eigen initiatief bezocht worden. Indien je van het excursiepakket gebruik maakt, is er sprake van een volledig georganiseerde reis met begeleiding waarbij de bezienswaardigheden in groepsverband bezocht worden.

Vertrekdata & prijzen

Je kunt deze reis op verschillende data vanaf 4 juni t/m 30 januari 2012 boeken.

 • Van 4 juni t/m 12 oktober kost deze reis € 249,- p.p.
 • Van 13 oktober t/m 24 oktober kost deze reis € 299,- p.p.
 • Van 25 oktober t/m 31 oktober kost deze reis € 249,- p.p.
 • Van 3 november t/m 28 november kost deze reis € 219,- p.p.
 • Van 1 december t/m 19 december kost deze reis € 199,- p.p.
 • Van 22 december t/m 6 januari kost deze reis € 269,- p.p.
 • Van 8 januari t/m 30 januari kost deze reis € 199,- p.p.
Aanvullende informatie
 • Vliegmaatschappij: Transavia of Corendon Airlines
 • Kinderen tot 2 jaar € 40,-
 • 3 personen per boeking
 • Boekingskosten € 20,-
 • 1-persoonstoeslag € 100,-
 • De aanbieder Corendon is aangesloten bij:
  • ANVR Reisvoorwaarden
  • Stichting Garantiefonds Reisgelden
  • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Optioneel
 • Upgrade naar 4-sterren hotel: meerprijs € 40,- p.p.
 • Verlengen met extra dag (5 dagen ipv 4): meerprijs € 30,- p.p.

Exclusief

 • Calamiteitenfonds € 2,50 (verplicht)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Excursiepakket (t.w.v. € 139 p.p.) : alle entreekosten, lunchen, fooien voor de belboys in de hotels en restaurants. Het excursiepakket is optioneel ter plaatse bij te boeken.

Betaling

Na het boeken ontvang je binnen enkele dagen een reserveringsbevestiging met betalingsinstructies per e-mail. Indien je binnen 6 weken vertrekt, dient de volledige reissom direct overgemaakt te worden. Vetrek je later, dan volstaat de aanbetaling (van 15% van de totale reissom), het restant dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. Na de reservering ontvang je een factuur van je touroperator waar de verschillende betaalmogelijkheden kenbaar worden gemaakt.

Locatie

Istanbul is de grootste stad van Turkije. Het ligt in het westen van het land, deels in Europa, deels in Azië, en is daarmee de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt.